Отмениха мемоарите на Уди Алън

Всички права ще бъдат върнати на световноизвестния режисьор

Отмениха мемоарите на Уди Алън | StandartNews.com

От издателската къща „Hachette Book Group“ отмениха отпечатването на мемоарите на Уди Алън „Apropos of Nothing“ след стачката на персонала. Книгата трябваше да излезе в началото на април. Вече има принтирани копия и Алън е започнал да получава известни суми от хонорара си, предадоха от „Variety“.

„Трудно решихме да отменим отпечатването на мемоарите на господин Алън. Ние взимаме на сериозно отношенията ни с авторите и не спираме производството на книги с лека ръка. Като издателска къща, всеки ден се стараем да осигуряваме гласове на всяка гледна точка. Като компания, се стараем да стимулираме сплотеността на екипа. След като изслушахме нашите служители, осъзнахме, че отпечатването на книгата не би било възможно“, гласи официалното изявление на „Hachette Book Group“.

Всички права ще бъдат върнати на Уди Алън.

Както вече стана ясно, 75 служителя на издателската къща „Hachette Book Group“ излязоха на стачка в протест срещу отпечатването на мемоарите на Уди Алън „Apropos of Nothing“. Това са същите онези спомени, които трябваше да се появят преди 10 години със знака „Penguin“. Тогава обаче Алън се разколеба и в последния момент развали многомилионния договор.

Протестът бе провокиран от решението на Ронън Фароу – сина на великия режисьор, да напусне издателството. Той е възмутен от липсата на отговорност от страна на редакторите, които са приели едно към едно съдържанието на книгата, а не са направили адекватна проверка на фактите в нея. Фароу категорично вярва на сестра си Дилън, че Уди Алън я е изнасилил като дете и твърди, че издателите не са се свързали с нея, за да сравнят двете версии за драматичната случка – нейната и на осиновителя й.

„Разочарован съм, че научих от пресата новината. Издателската къща, с която работя, е получила правата над мемоарите на Уди Алън, след като другите големи фирми ги отказаха. Разочароващо е и това, че скриха информацията от мен и колегите ми, докато ние писахме „Catch and Kill“ – книга за властни мъже като Алън, които избягват да поемат отговорност за сексуалните си посегателства“, заяви Ронън.

Както се знае, Уди Алън беше уличен в сексуално посегателство през 90-те години на миналия век. След две отделни разследвания обаче обвинения така и не бяха повдигнати. В началото на 2018-а Дилън Фароу поднови атаките си срещу режисьора, но той продължава да отрича.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай