Отменено е бедственото положение в няколко села в Пловдивско

Отменено е бедственото положение в няколко села в Пловдивско | StandartNews.com

Пловдив. Бедственото положение в селата Храбрино, Лилково, Плочник, Извор, Бойково и Ситово се отменя от 13 часа днес със заповед на кмета на община Родопи Пламен Спасов, съобщиха от пресцентъра на общината.

Бедственото положение остава в сила в село Дедево, където достъпа до населеното място е изключително затруднен. Единственото отворено трасе е 5-километрова отсечка от черен път, по който могат да минават само и високопроходими автомобили, но има възможност за доставяне на хранителни продукти и оказване на медицинска помощ при нужда.

Вече е отворен обходният път в село Храбрино, който осигурява връзката с останалите откъснати след пороя села. „Алтернативният път от километър и половина, който изградихме за три дни, вече е отворен за движение", обяви още кметът Спасов. Инспектори от КАТ обходиха пътя и го одобриха по него да минават моторни превозни средства. Направен е оглед и на срутената подпорна стена в река Първенецка в района на Храбрино.

Експерти са поели ангажимент до две седмици да бъде готов проекта за изграждане на нова подпорна стена. В коритото на реката ще бъдат изградени и прагове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай