Откриха мъртъв режисьора Захари Паунов

Откриха мъртъв режисьора Захари Паунов | StandartNews.com

Колата му обърната в дере
Подозират, че режисьорът е загинал в катастрофа преди 13 дни

Бургас. 49-годишният режисьор Захари Паунов, който изчезна безследно, бе открит мъртъв в колата си близо край Бургас.

Автомобилът му Хонда Сивик е намерен преобърнат в дълбоко дере край пътя от Ахелой към Каблешково. Колата е била забелязана около 8 часа сутринта в четвъртък от пътничка, движеща се с автобус по същото трасе.

"Жената е подала сигнал в полицията, че е забелязала обърнат автомобил в дерето. Веднага са изпратени патрули от РПУ-Поморие. Установено е, че обърнатият автомобил в дерето е марка Хонда Сивик със софийска регистрация, обявен за издирване от варненската полиция", потвърдиха от ОД на МВР-Бургас.

Преобърнатата Хонда е била извадена вчера с кран от дерето, а операцията е продължила няколко часа, тъй като теренът е много стръмен. Режисьорът Захари Паунов е седял на шофьорското място, закопчан с предпазен колан. И двете въздушни възглавници отпред са били активирани, вероятно при удара в дърветата в дерето, уточниха от полицията.

За криминалистите няма съмнение, че трупът в автомобила е на изчезналия режисьор Захари Паунов. Той е бил разпознат по редица външни белези и по облеклото, с което за последно е бил видян. Въпреки това, разследващи са се свързали с близките му и са ги помолили да извършат разпознаване. Тялото вече е изпратено за аутопсия в бургаската болница, за да се установи причината за смъртта.

Две са версиите, по които работят униформените. Според тях е възможно автомобилът да е поднесъл и да е излетял от пътя в дерето при стандартен пътен инцидент. Другата версия е, че режисьорът може да е получил инсулт или инфаркт докато е шофирал. Криминалисти смятат, че е твърде вероятно катастрофата да е станала веднага след изчезването на Паунов и той да е престоял в дерето цели 13 дни. Мястото се намира на около 20 метра встрани от пътя и почти няма видимост.

Разследващи уточниха, че по тялото няма видими следи от насилие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай