Отива ли Мая Костадинова в БНТ

Слуховете гласят, че тв водещата е напуснала Нова

Отива ли Мая Костадинова в БНТ | StandartNews.com

Мая Костадинова започва работа в БНТ. Това гласят най-новите слухове около тв водещата. След като се разчу, че Мая неочаквано е напуснала Нова, сега се твърди, че журналистката е била одобрена за новата си позиция лично от генералния директор Емил Кошлуков, който я познава от несъществуващата вече ТВ7. Костадинова щяла да се появи в ефира на държавната телевизия, след като й изтече предизвествието за напускане в Нова.

Според мълвата причината за напускането й били слухове, които достигнали до нея, че се готвят да я уволнят. Малко преди началото на "Неделята на Нова", когато тя се готвила да влиза в студиото, Косатдинова обявила, че вместо да чака да я изгонят, сама ще си отиде. Тръгнала си, оставяйки продукцията без водещ, а колегите си – в безизходица. Наложило се вместо нея в стола на водещия да седне продуцентът Симеон Белев, който бил единственият подготвен по темите за конкретния ден.

От няколко седмици в телевизията се шушука, че за мястото на Костадинова се гласи колегата й от bTV Светослав Иванов. Тези клюки се появиха на фона на масови съкращения в Нова, основно сред журналистите, които преди време влязоха от Канал 3. Бившата водеща на неделното предаване също е кадър на Канал 3, затова се чувствала силно застрашена.

Според шефовете й обаче няма нищо вярно в слуховете, че се канят да я уволнят. Напротив – те били много доволни от работата й, а Светльо Иванов, въпреки че от време на време се дразнил на ръководството на bTV, поне засега смятгал да си остане на работа там.

В крайна сметка недоразуменията между водещата и шефовете й в Нова са били изгладени, но твърде късно. След цирка, който тя им спретнала минути преди старта на предаването си, нямало как да я върнат на работа. Затова се наложило да си търси ново място под слънцето, пише "Уикенд". На помощ дошъл Емил Кошлуков, който е бил неин шеф в ТВ7.

Той се съгласил да й даде работа, но все още не е публично известно на каква позиция ще я постави. В същото време в Нова са в трескаво търсене на водещ за "Неделята на Нова". След като станало ясно, че Светльо Иванов поне засега няма да сменя работното място, решили, че колежката му Мария Цънцарова не е лош вариант за овакантения щат. Тя се познава добре с изпълнителната продуцентка на актуални предавания в Нова – Марта Евтимова, която доскоро беше продуцент на "120 минути".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай