От Белгия са ни върнали 236 българи

От Белгия са ни върнали 236 българи | StandartNews.com

Близо 236 българи е изгонила Белгия заради злоупотреби със социалните фондове. Това сочат данните на министерството на вътрешните работи, цитирани от вестник „Дерниер йор".

Само за 2012 година Белгия е изгонила 2407 граждани на ЕС, които са злоупотребили социалната й система. В сравнение с нас, румънците имат по-голяма брой експулсирани- 207. Следват ги испанците със същата бройка, след това са холандците (161), французи (109), както и граждани на Италия (75), Словакия (73), Полша (70), Португалия (32) и Германия (23).

Неоправдано натоварване на социалната система. Това е основния мотив при 1918 случая. станалите 489 случая са били свързани с пряка измама. Само за година броят на решенията за прогонване на европейски граждани от Белгия е нараснал с 24%.

Белгийската Служба за изследвания и обществена информация вече е създала сайт, на който да бъдат подавани сигнали за измами със социалните фондове. Ще бъдат приемани всички анонимки за работа „на черно", измами на безработни, за социални помощи и други.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай