Освободиха собственика на кораба "Св. Николай"

Освободиха собственика на кораба "Св. Николай"  | StandartNews.com

Бургас. Собственикът на кораба с дрогата Дойчин Дойчев прекара едно денонощие в ареста, след което бе освободен. Шефът на скандалната фирма "Сийборн" бе пуснат днес на обяд и бе засечен да се разхожда свободно по улиците.

Очевидно до момента срещу него няма повдигнато все още никакво обвинение. Запознати с разследването съобщиха, че той е бил разпитван в служба БОП за всички подробности около последните маршрути на кораба "Свети Николай", на чийто борд бяха открити 3 тона кокаин.

Службите са поискали цялата документация, свързана с чартирането на плавателния съд и заявките за товари, които е пренасял. Малко преди да бъде арестуван в четвъртък преди обяд, Дойчин Дойчев обяви, че той е само мениджър на плавателния съд, а за товарите отговарял чартьорът.

Коя е фирмата, чартирала "Свети Николай" обаче до момента не е ясна. Според запознати тя отново е свързана с Дойчев. Не отговарят на истината и твърденията му, че няма информация за екипажа, тъй като друга фирма е назначавала моряците.

Сестрата на помощник-механика Юлиян Петров опроверга тази информация и заяви, че брат й е сключил договор за рейса с една от фирмите на Дойчин Дойчев. "Самата аз го придружих до офиса на Дойчин Дойчев на улица "Хан Крум" 40, но останах навън да го изчакам. Мисля, че неговият договор беше подписан с фирма "Борд марин", зад която стои Дойчин Дойчев. Това може да се провери, тъй като договорът е при родителите ми", заяви сестрата на помощник-механика Лилия Станева. 

Тя сподели, че е предоставила цялата информация за движението на кораба, която й е била известна, на външно министерство. Жената пази есемеси в мобилния си телефон, в които брат й пише, че корабът е празен и извършва "кухи" курсове, без да взема товар отникъде. Едно от съобщенията доказва, че моряците от екипажа не са знаели предварително за къде пътуват и каква работа трябва да вършат. 


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай