Освободиха директора на ОД на МВР Кърджали Петко Деведжиев

Освободиха директора на ОД на МВР Кърджали Петко Деведжиев | StandartNews.com

Кърджали. Директорът на ОД на МВР-Кърджали Петко Деведжиев е освободен от 22 декември със заповед на министъра на вътрешните работи, съобщиха от регионалния пресцентър на ОД на МВР Кърджали. Временно ръководството на ОД на МВР Кърджали се поема от заместник-директора Боян Кехайов.

Петко Деведжиев бе назначен през април т.г. от тогавашния министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев. Той смени на поста комисар Валери Баранов. Петко Деведжиев е в системата на МВР от 1988 г. Последната длъжност, която заема в системата на МВР, преди да бъде назначен за директор на ОД на МВР Кърджали, е старши оперативен помощник на главния секретар на МВР.

Първият сериозен случай, когато Деведжиев пое ръководството на ОД на МВР Кърджали, бе разследването на двойното убийство на майка и дъщеря в Джебел. Сериозно предизвикателство бе недопускането на инциденти в Кърджали и на територията на областта през летните месеци, заради засиления трафик на автомобили през ГКПП "Маказа". По време на 8-месечното ръководство на П. Деведжиев антимафиотите от ОД на МВР Кърджали задържаха 25 кг амфетамин от наркопласьори в региона.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай