Осъдиха българин в САЩ за заплахи срещу Кристалина Георгиева

Осъдиха българин в САЩ за заплахи срещу Кристалина Георгиева | StandartNews.com

Българин бе осъден от щатския федерален съд в Холтън за смъртна заплаха срещу българската комисарка Кристалина Георгиева, съобщава Нова телевизия. Съдът в щата Мейн, даде присъда от шест месеца затвор на сънародника ни с американски паспорт Душко Венелинов Вълчев, а причината е заплахите, които той е отправил към комисаря. Той я е заплашил да "пререже гърлото" и да "заколи като пиле" Кристалина Георгиева, защото не взела под внимание молбата му за работа в Комисията.

Вълчев е използвал интернет връзката на съседите си, за да изпрати анонимна електронна поща, съобщава представител на ФБР, цитиран от американската преса.

Вълчев беше задържан в края на март. Той е отправил заплахи и към други неназовани представители на Европейската комисия, за което Федералният съд го призна за виновен.

"Това е решение на американската съдебна система. Европейската комисия няма коментар по този случай. По принцип Комисията не коментира в детайли случаи, свързани с вътрешната сигурност. Сигурността на нашите служители е от ключово значение за нас и ние правим всичко възможно, за да я гарантираме", съобщиха за Нова от кабинета на Кристалина Георгиева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай