Вторник,

Оранжев код за шест области на страната във вторник

От: Администратор -
Оранжев код за шест области на страната във вторник
A
A
A

София. Оранжев код за дъжд е обявен за шест области на страната във вторник. В други дванадесет ще е в сила жълт. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на околната среда и водите.

Предвид динамичната метеорологична обстановка, както и действието на нарушители на естествения режим на реките, съществува риск от локални, внезапни наводнения.

Оранжев код за дъжд ще има в Монтана, Враца, Пловдив, Смолян, Пазарджик и София – област, а жълт във Видин, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Хасково, Стара Загора, Кърджали, Благоевград, Кюстендил, Перник и София-град, показват данните на НИМХ.

През нощта срещу вторник и утре през целия ден ще има нови валежи. Оранжевият код е обявен на места с очаквани сумарни количества между 30 и 40 л/кв.м. Очакват се валежи и през следващото денонощие. Оранжевият код алармира, че времето е опасно.

Сумарните количества в областите с жълт код за дъжд ще са между 20 и 30 л/кв.м. Валежи ще има и през следващото денонощие. Времето може да бъде потенциално опасно.

От МОСВ предупредиха, че има вероятност лошото време да нанесе материални щети. Гражданите трябва да се информират по-често от прогнозата за времето.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички