Определиха концесионерите за 7 плажа

Определиха концесионерите за 7 плажа | StandartNews.com

Вече са ясни концесионерите на морските плажове „СБА" в община Каварна, „Смокините – юг", „Смокините-север", „Каваците-север", „Златна Рибка", „Созопол-Буджака" в община Созопол и „Козлука" в община Несебър. Те ще ги стопанисват от 1 януари 2016 година. Това бе решено от правителството днес, след проведени конкурси, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет. 

Плажът „СБА" ще се стопанисва от „Бялата лагуна" АД. Дружеството се задължава да осигури 50 на сто от активната плажна площ за свободно и безплатно разполагане на плажни принадлежности от посетителите. Преместваемите обекти и съоръжения за бързо обслужване и спортно-развлекателни дейности ще са в размер на 2 на сто от площта на обекта на концесия. Размерът на концесионното плащане за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от МС Методика за определяне минималния размер на концесионното плащане за морските плажове и предложения от бъдещия концесионер размер на отчисленията от базата за изчисляване размера на концесионното плащане 2 на сто.
Концесионерът, който ще стопанисва плаж „Смокините – юг" е „Орко Бийч" ООД. Концесионерът се задължава да осигури 55,44 на сто от активната плажна площ за свободно и безплатно разполагане на плажни принадлежности. Преместваемите обекти и съоръжения за бързо обслужване и спортно-развлекателни дейности ще са в размер на 1,98 на сто от площта на обекта на концесия, с изключение на площта на дюните. Размерът на концесионното плащане за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от МС Методика и предложения от концесионера размер на отчисленията от базата за изчисляване размера на концесионното плащане в размер на 3,1 на сто.

„Черноморска брегова група" ООД ще стопанисва плажа „Смокините-север". Концесионерът се задължава да осигури 52,21 на сто от активната плажна площ за свободно и безплатно разполагане на плажни принадлежности, преместваемите обекти и съоръжения за бързо обслужване и спортно-развлекателни дейности ще са в размер на 2 на сто от площта на обекта на концесия, с изключение на площта на дюните. Размерът на концесионното плащане е определен съгласно приетата от МС Методика и предложения от концесионера размер на отчисленията от базата за изчисляване размера на концесионното плащане в размер на 2,1 на сто, се казва в съобщението на МС.

Плажът „Каваците-север" ще се стопанисва от „Черноморска брегова група" ООД. Концесионерът се задължава да осигури 52,17 на сто от активната плажна площ за свободно и безплатно разполагане на плажни принадлежности, преместваемите обекти и съоръжения за бързо обслужване и спортно-развлекателни дейности ще са в размер на 2 на сто от площта на обекта на концесия, с изключение на площта на дюните. Размерът на концесионното плащане е определен съгласно приетата от МС Методика и предложения от концесионера размер на отчисленията от базата за изчисляване размера на концесионното плащане в размер на 3 на сто.

Плажът „Златна рибка" ще се стопанисва от „Ами Груп Р" ЕООД. Концесионерът се задължава да осигури 65 на сто от активната плажна площ за свободно и безплатно разполагане на плажни принадлежности, преместваемите обекти и съоръжения за бързо обслужване и спортно-развлекателни дейности ще са в размер на 1,08 на сто от площта на обекта на концесия, с изключение на площта на дюните. Размерът на концесионното плащане за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от МС Методика и предложения от концесионера размер на отчисленията от базата за изчисляване размера на концесионното плащане в размер на 4,9 на сто.

Плажът плаж „Созопол-Буджака" ще се стопанисва от „Бамбуа" ЕООД. Бъдещият концесионер ще осигури 58 на сто от активната плажна площ за свободно и безплатно разполагане на плажни принадлежности, преместваемите обекти и съоръжения за бързо обслужване и спортно-развлекателни дейности ще са в размер на 1,882 на сто от площта на обекта на концесия. Размерът на концесионното плащане за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика и предложения от бъдещия концесионер размер на отчисленията от базата за изчисляване размера на концесионното плащане 7,12 на сто.

„Строително предприемачески холдинг" ЕООД е определеният концесионр на плажа „Козлука". Бъдещият концесионер ще осигури 90 на сто от активната плажна площ за свободно и безплатно разполагане на плажни принадлежности, преместваемите обекти и съоръжения за бързо обслужване и спортно-развлекателни дейности ще са в размер на 0,2 на сто от площта на обекта на концесия. Размерът на концесионното плащане за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от МС Методика и предложения от бъдещия концесионер размер на отчисленията от базата за изчисляване размера на концесионното плащане 3 на сто.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай