Четвъртък,

Огромна промяна. Какво призна Стефка Костадинова

От: Редактор -
2152
Огромна промяна. Какво призна Стефка Костадинова
A
A
A

На връх днешния празник Стефка Костадинова си спомни как е празнувала Великден като детe. Шефът на БОК разкри също с какво я променила пандемията.

"Останах си същата след края на спортната кариера. Когато бях спортистка, не ми е липсвал семейния уют по време на празниците, но впоследствие видях колко неща съм пропуснала".

Това каза в ефира на „На Фокус” по Нова тв олимпийската шампионка, световен рекордьор и многократен световен и европейски шампион, председател на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова.

Тя сподели, че е гледала баба си Стефка как е подготвяла всичко необходимо за празника, но не е наследила уменията ѝ, а приятели са я успокоявали, че може да има много жени, които готвят, но са малко тези, които могат да скочат 209 см.

Олимпийската ни шампионка подчерта, че успехите в спорта, резултати и рекорди дължи на всички хора, които са я подкрепяли още от спортното училище "Васил Левски" в Пловдив.

Костадинова призна, че по време на пандемията, когато е имала повече свободно време и е било нужно да се стои вкъщи, е тренирала върху готвенето, чистенето и стъпка по стъпка нещата вървят в положителна посока

През същия период председателят на БОК е отделяла повече време за четене на книги, гледане на филми."Двете години промениха целия свят, целия спорт, самите нас. Станах по-затворена, ограничих контактите си", добави Стефка Костадинова.

Към всичко това се прибавя и ново хоби."Преди пет години си говорехме за къмпинг и каравана и решихме да видим какво е да почиваме така. Видяхме колко си по-свободен, по-спокоен. Попаднахме в едно общество на професионалисти във всяка област, с които се общува много приятно. Това ме върна в детството, когато всичко беше свободно", споделя още Костадинова, пише epicenter.bg.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички