Огнените стихии в страната продължават

Горят 80 декара в местността „Острица”, община Елхово

Огнените стихии в страната продължават | StandartNews.com

Огнените стихии в страната продължават. Нов пожар вдигна на крак огнеборците късно снощи. В момента гори площ от 80 декара в местността „Острица", село Вълча поляна, община Елхово, област Ямбол. Това съобщи за „Фокус" главен инспектор Тошко Бързилов, който е директор на оперативния дежурен център към Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението".

Около 22.00 часа снощи са лумнали пламъците. Три пожарни автомобила и един автомобил на „Горско стопанство" участват в гасенето. Сформиран е щаб за ограничаването на пожара, в който са се включили служители на ГД „ПБЗН", както и на Областната администрация и на териториалното горско стопанство. ПО решение на щаба към мястото пътува модул от военното поделение в Ямбол.

„Няма опасност огънят да засегне близките населени места", обясни главен инспектор Бързилов. Към момента пожарни екипи участват в погасяването на 12 пожара на територията на страната, каза още той.

Горският пожар, възникнал в района на с. Искрец, вече е потушен. Локализиран е и пожарът в Свиленградско. Там нямам опасност за разрастване, защото пламъците са локализирани от всички страни. Продължава работата на пожарникарите и по доизгасяване на огнището над с. Кремиковци. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

За последното денонощие звената на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" са реагирали на 264 сигнала за произшествия. Общо 220 пожара са били ликвидирани. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай