Официално закриха кампанията Дни на толерантността в Район "Илинден"

Официално закриха кампанията Дни на толерантността в Район "Илинден" | StandartNews.com

На 10 декември в конферентната зала на Район „Илинден" се състоя официалното закриване на кампанията „Дни на толерантността в Район „Илинден". Започнала на 17 ноември – по случай Международния ден на толерантността, кампанията приключи на 10 декември – деня на официалното присъждане на Нобеловата награда за мир, за да подчертае важната роля на толерантността за опазването на мира на нашата планета.

Специални гости на събитието бяха народните представители г-жа Снежана Дукова и г-жа Анна Александрова, общинският съветник г-жа Таня Георгиева и н-к отдел „Закрила на детето" в Район „Възраждане" г-жа Поли Матеева. Като гости бяха поканени и директорите и учители от районните училища и детски градини, както и много ученици, участвали по един или друг начин в кампанията.

В хода на закриващата презентация г-жа Мария Тодорова – зам.-кмет на Район „Илинден" запозна присъстващите с детайли от дейностите на кампанията и резултатите, надминали всички очаквания.

Кметът на Район „Илинден" г-н Иван Божилова приветства аудиторията, като специално поздрави всички участници в кампанията. Бяха връчени предметни награди на победителите в двата конкурса - за есе и за рисунка, грамоти и благодараствени писма. Бе излъчен филмът „Насилие и толерантност" - изработен от ученици от Медиен клуб „От 14 до 18" при ПГАВТК „А. С. Попов".

За финал на официалното закриване на кампанията „Дни на толерантността в Район „Илинден" бе представена видео изложбата „Заедно", съставена от избрани творби от конкурса за рисунка, озвучена с детската песничка „Заедно", в изпълнение на Вокална студия „Дъга" - любезно предоставена от Сдружение „Арт център Кърнолски".

Подарена на детските градини и учениците от началния курс на обучение с цел – приобщаване към кампанията, видео изложбата „Заедно" изненада присъстващите, като провокира много усмивки и - събуждайки топли чувства и детски спомени у всички – наложи недвусмислено посланието на кампанията: „От толерантността зависи разбирателството между хората и в обществото. От това зависи социалният ред, а пък от него зависи - в крайна сметка - мирът на нашата планета!"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай