Очакват ни 6 магнитни бури през август

Те могат да повлияят негативно и върху самочувствието на някои хора

Очакват ни 6 магнитни бури през август | StandartNews.com

През август месец ни очакват до шест магнитни бури с различна сила. Те могат да повлияят и хората, които по принцип не го усещат, предупреждават експертите.

Първата ще бъде още в началото на месеца – на 2 август. Тя ще бъде слаба и не се очаква да се отрази сериозно на повечето хора. На 10 август ще има нова магнитна буря, която ще бъде средна по сила.

Ще последват две по-слаби смущения на 13 и 14 август, които отново не се очаква да засегнат по-голямата част от населението.

Силна магнитна буря ще има на 21 август, като се очаква тя да продължи повече от ден. Тя най-вероятно ще причини главоболие, умора и високо кръвно налягане не само у чувствителните хора, но и при останалите. Последното магнитно смущение ще е на 29 август.

Магнитните бури възникват, когато поток от слънчева материя удари магнитното поле на Земята, създавайки някои вълни. Те са предизвиквани от изригвания на Слънцето и могат да причинят смущения в електричеството, радиовръзките и спътниковата навигация. Те могат да повлияят негативно и върху самочувствието на някои хора. Тези, на които им се отразяват по-сериозно, може да изпитат болка в мускулите и ставите и да имат проблеми със съня.

Не е нужно да се притеснявате, ако тялото ви не реагира по никакъв начин на космическото време. Ако има някакво влияние, то ще е само под формата на леко влошаване на настроението. По правило хора, на които им влияят магнитните бури имат главоболие, вдигат кръвно налягането, умората се проявява без особена причина. Също така, често всичко е придружено от лошо настроение и депресивно състояние.

Специалистите съветват по време на магнитна буря да се откажете от нездравословната храна и да се опитате да ограничите вредните навици като тютюнопушене или прием на алкохол. Препоръчва консумацията на повече плодове и билкови чайове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай