Обвиняват школска шефка в деспотизъм

Обвиняват школска шефка в деспотизъм | StandartNews.com

Варна. Директорката на ОУ "Васил Априлов" във Варна Петя Кателиева управлявала по деспотичен начин школото, ругаела и заплашвала с уволнения служители. Това алармираха по време на заседание на общинската комисията по наука и образование помощник-директорът инж. Иван Иванов, гл. счетоводител Ирена Георгиева, както и бивши кадри на училището.

27 са подадените жалби срещу школската шефка. Областната дирекция на полицията в морската столица е сигнализирана. Проверка за финансови и административни нарушения тече и от страна на Икономическа полиция.

По данни на гл. счетоводител Ирена Георгиева ръководителката на основното училище непрестанно плашела подчинените си с уволнения, тъй като школото било пред фалит. В същото време проверка от 6 декември миналата година показала, че по банковата сметка има налични 216 000 лв. Само през 2012 г. текучеството е на 72 служители, а за вакантните позиции често няма желаещи. Директорката е подавала документи с невярно съдържание към Регионалния инспекторат по образованието и други ресорни институции, според главната счетоводителка.

Общинските съветници решиха да свикат заседание в срок от 14 дни, на което отново да разгледат тревожния въпрос. Тогава ще бъде поканена директорката на ОУ "Васил Априлов" и ще има данни от извършените проверки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай