Обвиниха контрольори от ДАИ и АПИ за подкупи

Обвиниха контрольори от ДАИ и АПИ за подкупи | StandartNews.com

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу петима участници в организирана престъпна група за подкупи по пътищата. Това съобщиха от прокуратурата и уточниха, че са служители на ДАИ-Стара Загора. Други четирима са привлечени като обвиняеми- двама служители на АПИ и двама директори на фирми.

Групата е приемала подкупи от транспортни фирми, превозващи земна маса, асфалтови смеси, инертни и строителни материали за нуждите на "Автомагистрала Тракия"- "Лот 2 Стара Загора-Нова Загора", показват събраните доказателства.

Контрольорите не проверявали коли на определени фирми, които си плащали по 100 лв. на месец. По този начин превозвачите са реализирали хиляди левове печалба на ден от намален брой курсове и от избегнати проверки и глоби (от 1000 до 5000 лв. при установено нарушение).

Ръководител на групата е Ангел Димитров, началник на ДАИ-Стара Загора. Негови подчинени са били Деян Славов, Любен Мерджанов и Георги Георгиев.

Обвинения за приемане и за предаване на подкупи са предявени на Георги Апостолов, главен специалист "Мобилна група" в АПИ-София, Николай Василев, главен специалист в АПИ, Стоян Михов - координатор строителна механизация "Лот - 2" на АМ "Тракия" в "Пи Ес Ай" АД, и Динко Динев, управител на една от фирмите подизпълнители, съобщиха още от прокуратурата.

Апостолов и Василев са обвиняеми за получаване, а Михов и Динев – за даване на подкупи. Двамата служители от АПИ са действали независимо от колегите си от ДАИ-Стара Загора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай