Общините с единна стратегия за горските масиви

Общините с единна стратегия за горските масиви | StandartNews.com

Велико Търново. Меморандум за изработване на общи стратегии за развитието на горското стопанство и полагане на общи усилия при усъвършенстването и актуализацията на нормативната уредба в горския сектор подписаха в Елена Министерството на земеделието и храните и Асоциацията на общинските гори /АОГ/.

В тържественото 15-то заседание на Асоциацията участваха Управителния съвет на АОГ, министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков, зам.-министърът д-р инж. Валентина Маринова и изпълнителният директор на ИАГ инж. Григор Гогов, както и кметът на община Елена инж. Дилян Млъзев.

В хода на срещата бяха приети нови членове на Асоциацията – общините Созопол и Кресна. Кратък преглед на постигнатото за 5-те години от учредяването на АОГ отбеляза изпълнителният директор инж. Тихомир Томанов.На заседанието бяха приети документи по организацията на обучителни семинари за общините по проблемите на опазването на общинските гори – съставянето на актове за нарушения и издаването на наказателни постановления.

Обсъдени бяха проблеми относно високите изисквания, на които трябва да отговарят ръководителите на общинските горски структури, съгласно Закона за горите. Дискутира се проблемът с влиянието на стопанската дейност в горите върху общинската пътна инфраструктура, и по-конкретно превоза на дървесина с тежки камиони по пътища с недостатъчна товароносимост.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай