Облачно, с температури между 17° и 22° ще е утре

Облачно, с температури между 17° и 22° ще е утре | StandartNews.com

София. В събота ще е предимно облачно, на места със слаби превалявания. Почти без валеж и с разкъсана облачност ще е над Югозападна България. Вятърът ще е слаб, в крайните източни райони до умерен от изток - югоизток. Дневните температури ще са с 2-4° по-ниски, между 17° и 22°, в крайните югозападни райони до 25°.

По Черноморието ще е със значителна облачност и на места със слаби превалявания. Вятърът ще е слаб до умерен от изток - югоизток. Максимални температури 17-20°. Вълнението ще е 2-3 бала.

Над планините ще е предимно облачно, ще има и слаби превалявания. Облачният слой често ще обхваща билните части. По-значителни разкъсвания на облачността ще има само над Рила и Пирин, но и там на места са възможни слаби превалявания. Вятърът по високите части ще е умерен от запад. Дневна температура на 1200 м.н.в около 13-14°, на 2000 около 7°.

В неделя денят ще започне с разкъсана облачност, без валежи. Вятърът ще се ориентира от североизток-изток и ще бъде слаб, в Източна България до умерен. В часовете след обяд облачността ще се увеличи и привечер и през нощта срещу понеделник от север ще завали. Минималните температури ще са между 6° и 11°, а максималните между 18° и 23°. В понеделник валежите ще обхванат цялата страна. Дневните температури ще се понижат чувствително. Във вторник валежите ще продължат. Вятърът ще остане слаб, в източните райони до умерен от изток.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай