Ново заглавие на бълграски от автора на “1984”

Излиза единствената книга на Джордж Оруел, която не е преведена на български.

Ново заглавие на бълграски от автора на “1984” | StandartNews.com

"Пътят към кея на Уиган" е новото заглавие, което илиза от печат до края на юли. Това е единствената книга на британския писател и журналист Джордж Оруел (1903 - 1950), която досега не е публикувана на български език, съобщи издателство "Рива". Тя ще се предлага както с меки, така и с твърди корици. Преводач и автор на предговора е Або.

"Изненадващо, но обяснимо е, че "Пътят към кея на Уиган" е единствената книга на Оруел, която не е стигала до българския читател, тъй като на пръв поглед изглежда твърде тясно насочена към английския север в средата на века и следователно не напълно разбираема. Тя обаче е ключов крайъгълен камък - Дарвиновото липсващо звено, което помага на заинтересования да попълни пъзела на авторовия живот", отбелязват от "Рива".

Оруел пише "Пътят към кея на Уиган" през 1936 г. - отпечатана е през пролетта на 1937 г. В първата половина на книгата писателят проучва и документира своите социологически изследвания на мрачните условия на живот сред работническата класа в Ланкашир и Йоркшир в индустриалната северна Англия. Втората част е дълго есе за възпитанието му в средната класа и развитието на политическото му съзнание.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай