Ново чудо в Дубай! Струва 5 милиарда долара

Новият архитектурен шедьовър ще освети града през 2024 г

Ново чудо в Дубай! Струва 5 милиарда долара | StandartNews.com

Искате ли да пътувате до Луната? По-добре изберете Дубай. В продължение на 20 години жителите и гостите на града минават покрай изоставената строителна площадка на Dubai Pearl, без да подозират, че за нея вече се предвижда невиждан досега проект.

Лунният курорт е амбициозен туристически проект, отличаващ се не само с формата си, допълнена от реалистично изглеждащи кратери и текстури. Всяка сфера ще представлява 360-градусова възстановка на Луната в голям мащаб, пише travelnews.

Мегакурортът Dubai Moon Resort ще се извисява на 224 метра и всъщност представлява небостъргач, който може да побере 2,5 милиона посетители.

Гостите ще имат достъп до нощен клуб, център за събития, спа комплекс, хотелска част, повече от 300 частни жилища, и ще се придвижват между етажите с "лунна совалка" - скоростен асансьор, който ще възпроизвежда точно формата на космическа совалка. Амбициозният проект цели да накара всеки посетил го да се почувства като стъпил на Луната.

Дизайнерите пресъздават не само звездното небе, но и лунната почва, както и други известни досега на науката детайли от спътника на Земята.

Атриумът Galaxy ще бъде зоната, в която ще се посрещат гостите. Ресторантите и заведенията в хотела също ще бъдат с лунен пейзаж. Crater Café пък ще бъде целодневното място за хранене в Dubai Moon Resort.

Дори забавленията на живо ще бъдат на космическа тематика - в хотела ще има шоу с извънземни, но и тематично цирково представление.

Според един от архитектите - Майкъл Р. Хендерсън, Moon Dubai ще дава възможност както за развлечения, атракции, образование, технологии, околна среда, така и за космически туризъм. Moon също така ще бъде автентична платформа за обучение на различни космически агенции и техните астронавти, добавя пред TimeOut дизайнерът.

 Луната на Дубай ще окаже значително влияние върху всички аспекти на икономиката на ОАЕ - туризъм, транспорт, недвижими имоти, инфраструктура, финансови услуги, авиация и Космос, енергетика, селско стопанство, технологии и, разбира се, образование, отбелязват авторите на проекта.

Грандиозното здание може да посрещне общо 10 милиона посетители годишно - истински триумф на архитектурния дизайн.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай