Нови свлачища в Родопите

Нови свлачища в Родопите | StandartNews.com

Със затопляне на времето и топенето на снега се активираха нови свлачища в Ропопите. Свлачище от около 80 кубически метра земна маса се е срутило на изхода на смолянския квартал "Устово" по посока Мадан, предава БНР. Няма пострадали хора, но движението е затрудено и се осъществява само в едната пътна лента.

Частично затрупване на пътя има и в участъка Рудозем – Средногорци.

През падналото свлачище на пътя край Югово, което е прекъснало пътя по маршрут Смолян – Асеновград, е бил направен коридор, за да преминат четири автобуса с 200 гости от Холандия. Чужденците били в Пампорово по случай провеждащият се в курорта кръг от световния сноуборд тур.

Остава затворен основният път Асеновград – Смолян. Продължава разчистването на тоновете скали, които се срутиха на пътя в района на Юговското ханче. Движението се пренасочва през Девин – Кричим.

Бедственото положение в община Баните е отменено, като в момента усилено се работи по възстановяване на електрозахранването. От АПИ предупреждават, че заради снегопочистване от 10 до 12 часа днес движението в района на прохода Шипка ще е в едната лента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай