Нови 67 пожарни коли борят огнените стихии

Нови 67 пожарни коли борят огнените стихии | StandartNews.com

София. Нови 67 пожарни коли за борба с горските пожари и 32 контейнеровоза влизат на дежурство от днес, съобщиха от МВР.

Ще продължим да полагаме усилия за осигуряването на най-съвременна техника за пожарните служби в страната, коментира главният секретар на МВР гл. комисар Светлозар Лазаров, който връчи ключовете на новата пожарна техника на колеги от София, Пловдив, Плевен, Варна, Бургас и Видин.

Съвременната техника е закупена с европейско финансиране по Оперативна програма „Околна среда". Стойността на проекта е за над 97 млн. лева и се предвижда доставката на общо 274 специализирани автомобила от различен клас.

На церемонията по връчването на новата техника директорът на ГДПБЗН гл. комисар Николай Николов посочи, че новите пожарни автомобили са пригодени за работа в пресечени местности и са снабдени със съвременни системи за самоохлаждане.

Той обясни, че с тези камиони ще се обезпечава пожарната безопасност в националните паркове, природните паркове, резерватите и поддържаните резервати, както и на всички територии, включени в НАТУРА 2000.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай