Нов триумф за Тейлър Суифт. Най-голямото признание

Сред финалистите тази година беше и куклата Барби

Нов триумф за Тейлър Суифт. Най-голямото признание | StandartNews.com

Американската поп звезда Тейлър Суифт, която разтърси музикалната индустрия с феноменално успешно турне, беше обявена за "Личност на годината" на сп. "Тайм" за 2023 г., съобщиха Асошиейтед прес и АФП, цитирани от БТА.

"Голяма част от това, което Тейлър Суифт постигна през 2023 г., е неизмеримо. Тя се ангажира да придаде стойност на мечтите, чувствата и преживяванията на хората, особено на жените, които се чувстваха пренебрегвани и рутинно подценявани", каза главният редактор на списанието.

На 33-годишна възраст Суифт, чиято кариера започна като кънтри певица, добавя още едно признание към дългия си списък с успехи и рекорди. Нейните албуми или техните преиздадени версии често оглавяват американските класации, какъвто в момента е случаят с 1989 (Taylor's Version), който е на върха в чарта Билборд 200.

На фона на феноменалния успех на турнето й, белязано и от скандал около продажбата на билети, концертите бяха прожектирани и в кината, а Тейлър Суифт оглави северноамериканския бокс-офис през уикенда, в който излезе концертният й филм.

Сред финалистите тази година беше и куклата Барби.

Сп. "Тайм" отбелязва, че изпълнителката на хитове като Cruel Summer и Shake It Off , която наследява украинския президент Володимир Зеленски на престижната позиция, е "първият човек в областта на изкуството, обявен за "Личност на годината" заради успеха си като артист".

Главният редактор на списанието посочва, че отличието често се присъжда държавни глави или титани на индустрията, но "Тейлър Суифт е намерила начин да премине границите и да бъде източник на светлина".

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай