Нотариуси консултираха безплатно над 300 руснаци

Нотариуси консултираха безплатно над 300 руснаци | StandartNews.com

София. Над 300 руски граждани и представители на руски юридически лица получиха безплатни консултации за режимите на придобиване на собственост у нас, съобщиха от Нотариалната камара. На 20 и 21 март 2013 г. български нотариуси и представители на Камарата на строителите проведоха  в посолството на България в Русия консултации за руски граждани. Консултациите бяха относно правния режим на собствеността в България, рисковете и  механизмите за защита на правото на собственост.


Инициативата е първа по рода си и е следствие от срещата на 13.12.2012г. между Председателя на Федералната нотариална камара на Руската федерация, г-жа  Мария Иванова Сазанова и извънредния и пълномощен посланик на Република България Бойко Коцев с участието на завеждащия Консулската служба Ангел Георгиев. Нотариалната камара бе представена от нотариуси от София, Бургас и Варна, Камарата на строителите в България -от председателя на областното представителство на организацията в морската столица. Преди началото на консултациите българската делегация бе приета от посланик Коцев и представители на екипа му. 

Според председателя на Нотариалната камара  Димитър Танев  така НК на практика отговаря на призива на българският премиер за подкрепа от страна на бизнеса, като абсолютно безплатно предоставя своята експертна помощ за привличане на чужди инвестиции в страната. „ Руските граждани и юридически лица, притежаващи недвижима собственост у нас  са повече от  370 000,според официалните данни на МП, посочи Танев. Вложенията в недвижими имоти  са  едни от  най- големите директни чужди инвестиции в последните години ,а  нотариусът е  основен гарант на правата и нтересите на  гражданите,желаещи да придобият собственост у нас“,допълни той. НК предвижда провеждане на серия от изнесени консултации и в други страни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай