Нотариус измества КАТ

Нотариус измества КАТ | StandartNews.com

Нотариусите може скоро да изместят КАТ. Регистрацията на автомобили в пунктовете на МВР може да премине изцяло към нотариалните кантори в страната. Това предложение е било внесено от Нотариалната камара преди дни при вицепремиера Даниела Бобева. Предстои сега среща на Министерството на правосъдието, МВР и камарата, на която ще се дискутира идеята. "Отпадане на нотариалната заверка при продажба на автомобили остава актуален въпрос пред правителството", коментира след заседанието на кабинета Бобева.

Тя изрази надежда, че кабинетът ще направи възможно най доброто за гражданите да стане факт. Сега прехвърлянето става пред нотариуси и се плащат сериозни такси. 550 хиляди коли се регистрират в КАТ за една година. "Въпрос е доколко бизнесът и нотариусите могат да поемат на един път тези коли, има две страни по тези сделки - ще касае около 1 милион партньори.

Предложението е регистрацията да се извършва в нотариалните кантори с достъп на нотариусите до регистъра на автомобилите в МВР, до националната база данни на населението и до регистрите на НАП", обясни зам. правосъдният министър Сабрие Сапунджиева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай