Нощните заведения в Бургас с метал-детектори

Нощните заведения в Бургас с метал-детектори | StandartNews.com

Бургас. Нощните заведения в Бургас да поставят метал-детектори за проверка на клиентите без физически контакт. Това е една от мерките, която полицията в града препоръчва за осигуряване на безопасност. Друго изискване е осигуряване на вътрешно и външно видеонаблюдение.

Препоръките за изработени на среща на шефовете на МВР в областта, представители на охранителни фирми и управители на заведения.

По време на нея са набелязани редица дисциплиниращи мерки, които да се предприемат съвместно от Полиция, Прокуратура и Община.

Сред тях са: в срок до 15 януари 2015 год. всички увеселителни заведения, работещи след полунощ, да заявят в ОДМВР – Бургас и да докажат способността си, включително техническа, за осигуряване безопасността на посетителите си.

В случай, че представените мерки и организация не са задоволителни по полицейска преценка, Община Бургас ще отнеме разрешителното за удължено работно време на съответното заведение, работещо след 00.00 ч.

Препоръчително е осигуряване на стационарни метал-детектори във всички увеселителни заведения, което ще позволи осъществяване на проверка без физически контакт, което ще спести дискомфорт на клиентите и ще гарантира 100% откриване на метални предмети, сред които могат да са огнестрелно или хладно оръжие;

Осигуряване на надеждно видео-наблюдение в увеселителните заведения и района около тях, отговарящо на критериите за качествено филмиране в тъмна зона;

В изпълнение на дисциплиниращите мерки ОДМВР – Бургас ще извърши последващ контрол на нощните увеселителни заведения с цел проверка на активността по отношение осигуряването на реда в обектите и сигурността на посетителите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай