Нисколетящ самолет паникьоса новинари и селяни

Нисколетящ самолет паникьоса новинари и селяни  | StandartNews.com

Стара Загора. Журналист от казанлъшката кабелна телевизия ТВ-прес пръв е видял нисколетящия самолет, които според медиите е паникьосал половин България.

"Беше малко преди 12 часа на обяд, бях в мъглижкото с. Шаново, когато самолетът мина буквално на 300-400 м височина над дървета", твърди очевидецът Георги Манев. Според него самолетът, който много приличал на пътнически, завил на север към Стара планина и на него му се изправили косите. От дясната му страна излизал лек дим, но новинарят не бил сигурен дали това е от горивото или подсказва някаква авария. Кметът на селото Иван Стоянов също видял самолета и според него наистина той летял необичайно ниско. Преди години имало подобен случай, но тогава съобщили, че полетите им са част от военно учение на НАТО у нас. По-късно сребристата птица е била засечена и жители на Карлово и Калофер.

В ранния след обяд мистерията беше разбулена. Стана ясно, че става дума за военни самолети - израелски F-16, които правели тренировъчни полети от авиобазата в Граф Игнатиево. Със тях летели и машини за дозареждане във въздуха Boeing KC-707 ". Израелската ескадрила участвала в съвместното българо-израелско учение „Collector's Item", което е започнало на 23 май и ще продължи на два етапа до 20 юни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай