Ники Василковски подпали ефира. Направи нещо невероятно (СНИМКИ)

Показа стар обичай, но изплаши водещата

Ники Василковски подпали ефира. Направи нещо невероятно (СНИМКИ) | StandartNews.com

Топ синоптикът на Нова телевизия Николай Василковски подпали ефира тази сутрин. Направи нещо, което никой не беше очаквал.

Той се включи на живо от покрива на сградата на телевизията, размахвайки запалена факла пред камерата. „Това, което виждате пред вашите екрани, е т.нар. уруглювица. Това е един обичай от Троянския край, от моя роден край, където тези неща се палят на Сирни Заговезни и се въртят с магическите думи: „У нас парите, у комшиите бълхите“, обясни ентусиазирано той.

„Общо взето, гонят се злите сили, гонят се бълхите. Не пожелавам бълхите да отидат у комшиите, но това е един интересен обичай, който в различните краища на страната се нарича по различен начин“, побърза да уточни той.

Василковски посъветва зрителите да се поинтересуват какви ритуали ще има тази вечер по техните места, а докато го правеше въртеше запаленото дърво като артист от огнено шоу.

Накрая горящата част падна в краката на синоптика. „Аз съм на път да запаля покрива на София“, каза той, гледайки в краката си.

„Ники, спасявай бързо сградата на Нова телевизията, че ще направим голяма беля с теб. Но пък знам, че имаш още една уруглювица долу в нюзрума, така се очаква да я запалиш при следващото си включване“, не без притеснение каза водещата на сутрешния блок Марина Цекова.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай