Неизвестни щуротии на бунтаря Колин Фарел

Лошото момче на Холивуд вече се укроти, облече елегантни костюми и смени гангстерските роли със сериозни

Неизвестни щуротии на бунтаря Колин Фарел | StandartNews.com

Колин Фарел се укроти.  Момчето от Дъблин, произлизащо от семейството на професионален футболист и домакиня, измина дълъг път и в крайна сметка престана да играе гангстерски роли, превърна се от грубиян в бащата на семейството. И по всичко изглежда, че вече е узрял.

Но в киното и в живота все още го помнят предимно с щуротиите му.

Лошото момче на Холивуд всъщност никога не е било добро дете. Още от 12-годишен страдал от безсъница. Буйният нрав не му давал спокойно да седи на едно място. Той бягал от училище, висял по кръчми, пушел марихуана и с удоволствие участвал в улични битки. Заради схватка с учител е бил изгонен от училище.

Но Колин не се разстроил и тръгнал с приятели на пътешествие до Австралия, за което и до ден днешен си спомня с носталгия. Макар че там за малко се разминало да го вкарат в затвора7 описанието на престъпника напълно съвпадало с външността му. От ареста го спасил конфискуван дневник на негов приятел, където подробно се описвали техните похождения в Сидни с пакети забранени вещества в джобовете.

Но това вече е в миналото. След като не завършва актьорската школа, не успява в танците, нито в бокса, Колин все пак пробива в Холивуд. И там успява, защото играе себе си - презиращ условностите бунтар с буен ирлански темперамент. За себе си говори така: "Аз съм просто ирландец. Към хората се отнасям така, както заслужават. Не ми пука за статуса им".

Колин е брюнет и заради това „растителността“ на лицето му не изчезва. Наболата брада и мустаците са неговият фирмен стил и важна част от харизмата му. В различни американски мъжки списания наричат този тип брада Farrell`s beard — и дават съвети за нейното отглеждане.

Спортната фигура пък е по наследство от баща му футболиста. Фарел много пъти признава, че не обича спорта и тренира само за ролите, защото „парите са отличен мотиватор“.

Колин не може да се нарече метросексуален, но неговото обаяние и мъжественост са неустоими. И то не само за жени, които си падат по лоши момчета. Пред погледа на кафявите му очи не са могли да устоят Анжелина Джоли, Бритни Спиърс, Деми Мур и много други.

Лудата енергия на актьора направи впечатление и на Доменико долче и Стефано Габана, които през 2014 г. му предложиха да стане лице на аромата Intenso Dolce & Gabbana. „Той въплъщава мъжествена сила и чувственост. В невероятна физическа форма е, но преди всичко привличат вниманието неговите очи – сериозни, а в същото време пълни с живот“, обясниха своя избор дизайнерите.

Тогава стана ясно, че Колин може да изглежда не толкова разюздано и диво, но елегантно и стилно. Сега той е все по-уверен в себе си в новото си амплоа на сериозен актьор и моден персонаж от светските хроники.

Ето и няколко неизвестни факта за Колин Фарел, за които пише „Комерсант“.

  1. Той никога не е бил женен. Единствения му брак с Амелия Уорнър през 2001 г. се оказа фалшива новина. Преди 10 г. Уорнър заяви пред The Sun, че женитбата им била незаконна. „Направихме церемония на плажа в Таити. Първо нахранихме акулите, после се регистрирахме“.

  2. Фаръл би могъл да изиграе ролята на Джеймс Бонд, предлагана му от Пиърс Броснън след оттеглянето си, но е отказал. Колин заявил, че ролята трябва да се даде на неизвестен актьор, за да му помогне да се издигне. Интересно, знае ли за това Даниел Крейг?

  3. Дружбата му с Елизабет Тейлър в последните години от живота на легендарната актриса за мнозина изглеждала странна. Но Колин казал: „Чувствах, че проектирах на Лиз моите романтични отношения, които никога не доведох до край. Аз просто я обожавах“. 70-годишната Ейлин Аткинс, която е била партньорка на Фаръл във филм, пък намеква, че ирландецът й е предлагал секс.

  4. Като бил дете, Фарел си закачил в спалнята плакат с Мерилин Монро. Оставял й от своите лакомства и бележки, обясняващи защо трябва да ги опита. И бил малко обезсърчен от факта, че никога не получил отговор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай