Неизвестни факти за Северна Корея

Ниво на грамотност на населението 99,99%

Неизвестни факти за Северна Корея | StandartNews.com

Неизвестни факти за Северна Корея

За Северна Корея е известно малко, но за нея могат да се изредят няколко факта, които си струва да се знаят.

На първо място това е безплатното образование и високото ниво на грамотност на населението. Началното, средното и висшето обучение са напълно безплатни, всички граждани са образовани, а нивото на грамотност се оценява на 99,99%.

Чистота

Докато други страни се борят за чисти въздух и вода, Северна Корея се наслаждава на живота – това е най-малко замърсената нация в света. Автомобили по улиците се срещат рядко - имат право да ги притежават само полицейските служители.

Ниско потребление на еленергия

Докато всички страни се борят за повече внос на еленергия, в тази страна знаят как ефективно да използват електричеството и да контролират замърсяванията.

Природни ресурси

Страната има богати запаси от природни ресурси - на Северна Корея не й трябва внос например на магнезий, цинк, мед или даже злато.

Добре съхранени културни традиции, с които жителите се гордеят.

Безплатно жилище и медицинско обслужване. На всички по-бедни слоеве от населението държавата предоставя безплатен дом и медицински грижи. А с намирането на работа там проблеми няма.

Хората са добросърдечни. Докато всяка нация се бори за женски и даже за мъжки права, в Северна Корея това е постигнато много години назад.

Красиви пейзажи. Хората тук са благословени от природата, а гледките са прекрасни.

Най-голямата армия – отлична военна сила, четвърта по численост в света.

Ниско ниво на престъпност – държавата се грижи добре за жителите си във всички направления, престъпността почти отсъства, всички се чувстват в безопасност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай