Небето стана червено. Идват ли Конниците на апокалипсиса? (СНИМКИ)

Жителите на Тенет в шок

Небето стана червено. Идват ли Конниците на апокалипсиса? (СНИМКИ) | StandartNews.com

Нещо невероятно се случи с на английския остров Тенет, най-източната точка на графство Кент. Жителите му изтръпнаха, защото небето стана ярко розово рано сутринта, предава ladbible.com.

Озадачени местни жители се обърнаха към социалните медии, за да поставят под съмнение необичайния феномен, като един човек написа: „Мислех, че е краят на света, търсех четиримата конници.“

Друг се пошегува: „Това е просто Зуул от „Ловци на духове“, уточнява Glasnews.bg.

Джейми Хортън, който живее в района, успявa да направи бърза снимка на ярко розовото небе. Той споделя пред Kent Online: „Седях в колата, докато татко караше към гарата и изведнъж видях това розово сияние. За щастие светофарите светеха червено и имах хубавата си камера с мен през цялото време, направих няколко снимки."

„Около 10 секунди по-късно изчезна, така че имах късмета да го заснема. Беше зашеметяващо, наистина забележително. Предположих, че е светлинно замърсяване, но въпреки това изглеждаше грандиозно.

Стив Барнс, който е собственик на Bethany’s Sandwich Bar and Cafe в Westgate, казва пред изданието: „Изглеждаше като края на света. Направих снимката точно в 5.49 сутринта."

Но преди някой да се паникьоса твърде много, истинската причина е разкрита - и тя е много по-прозаична. Според KentLive необичайното розово небе се дължи на селскостопанско съоръжение в Бирчингтън, известно като Thanet Earth.

Thanet Earth е най-голямата оранжерия в Обединеното кралство, измерваща зашеметяващите 90 акра (360 декара). Докато през летните месеци оранжерията получава много естествена светлина, когато става въпрос за по-тъмното време на годината, изкуствените светлини помагат да се даде тласък. И именно тези розови LED растящи светлини, съчетани с ниско покритие на облаците, превръщат Thanet Earth в „призрачна, светеща забележителност“.

Говорител на Thanet Earth каза на KentLive: „Като отговорен местен бизнес, ние постоянно наблюдаваме начина, по който нашият бизнес влияе на общността около нас и при определени метеорологични условия неизбежно ще има малко светлина, която отразява, особено когато има ниска гъста облачна покривка в района Танет.

„Ние смекчаваме това отразяване на светлината, доколкото е възможно, като поставяме щори в нашите оранжерии, след като светлините са включени. Ние непрекъснато оценяваме нашите операции и тяхното въздействие върху общността и розовите LED светлини, които използваме тук в Thanet Earth, имат много по-ниски нива на емисии в сравнение с други видове растящи светлини."

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Виктория
преди 6 месеца

Конниците на апокалипсиса са отдавна на земята Бог по великата Си Милост дава още време на хората да се покаят за греховете си за да не загинат во веки В ада приготвен за ненавиждащите Бога и хората и потьнали в нескончаеми грехове неразкаяни за тях Пресвета Богородице Дево Майко Божия спаси нас грешните Амин

Откажи
Рангел Ванев
преди 6 месеца

Ето кои са конниците https://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%A7%D0%B5%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5_%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0_%D0%BD%D0%B0_%D0%90%D0%BF%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%BF%D1%81%D0%B8%D1%81%D0%B0?fbclid=IwAR1_kSG6GRyzk8zaFjnAYDB0gEfADfy0WpJvQvZ8xwi4X-uSo5DbVE17KHA водят се също за Отци. Духовете са стабилни.

Откажи