„Не сме различни! Да поговорим за диабет!” отиде в парламента

„Не сме различни! Да поговорим за диабет!” отиде в парламента  | StandartNews.com

София. Председателят на парламента Цецка Цачева и народни представители се включиха в кампанията „Не сме различни! Да поговорим за диабет!"

По повод Световния ден за борба с диабета – 14 ноември, деца, болни от диабет, мериха в Народното събрание кръвната захар на народни представители и журналисти и раздаваха информационни материали.

Председателят на парламента Цецка Цачева първа се включи в инициативата на Националната асоциация на децата и младите хора с диабет в знак на съпричастност с проблемите на хората с диабет. За втори път участвам в тази кампания, посветена на здравето на нашите деца, отбеляза Цецка Цачева, след като шестгодишният Иво измери кръвната й захар.
Председателят на Народното събрание подчерта, че добрата информираност на цялото общество за рисковите фактори, симптомите и лечението е пътят за справянето с тази коварна болест, която засяга все повече хора.

Цецка Цачева отбеляза важността на профилактиката и на подкрепата на цялото общество за справяне с това социално значимо заболяване. Тя добави, че е подкрепила и инициативи, посветени на кампанията, и в нейния избирателен район.

На 13 ноември 2014 г. под патронажа на Народното събрание се проведе публичен форум на тема „Обединени срещу диабета". В дискусията участваха лекари – специалисти по ендокринология, представители на граждански организации и пациенти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай