Най-добрите природни лекове срещу упоритата кашлица

Работят безотказно!

Най-добрите природни лекове срещу упоритата кашлица | StandartNews.com

Съществуват природни лекове срещу кашлица, които се приемат за доста по-ефективни от останалите. „Локално“ разкрива кои са те.

Мед

Може да се каже, че медът е най-популярното и най-ефективно средство за облекчаване на кашлицата. Медицинските експерти твърдят, че консумацията на мед преди лягане намалява кашлицата и подобрява съня.

Внимание! Никога не давайте мед на дете под 1 година.

Топла лимонова вода с мед

Изстискайте лимон в чаша топла вода и добавете супена лъжица мед. Това е популярен естествен лек и за болки в гърлото.

Сок от лук и захар

Сокът от лук е популярно лекарство за кашлица. Мнозина твърдят, че това е единственото нещо, което им е помогнало да се отърват от сухата кашлица.

Ето как да го приготвите: Отсечете долната част на червен лук. След това отрежете горната част и издълбайте лука, така че да направите дупка, без да пробивате дъното. Напълнете главата с 2-3 чаени лъжички захар. Направете малки бодвания отдолу с остър нож, поставете главата върху чаша и оставете за една нощ. През нощта захарта ще се разтопи и в чашата ще изтече малко количество сок от лук. На сутринта вземете останалата захар, която е в главата и я смесете с изцедения сок. Изпийте течността. По желание може да подсладите с мед.

Приготвеният по този начин сироп всъщност не е толкова лош, колкото си мислите. Пийте този сироп два пъти на ден.

Сироп от лук, чесън, мащерка и мед

Смесете половин чаша мед с половин чаша вода и в тази течност добавете една глава счукан лук и една глава счукан чесън. Добавете малко мащерка и оставете сместа за една нощ. На следващия ден течността се отцежда и се пие като сироп. Съхранявайте сиропа в хладилник.

Варен лук и мед

В дълбока купа сварете едро нарязан лук до омекване. Извадете лука и го смесете с меда. Яжте по малко на всеки 4 часа.

Чай от мащерка или босилек

Чайовете от мащерка и босилек също успокояват кашлицата, а за максимален ефект, докато са топли, добавете супена лъжица мед.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай