Националните шампиони по шейкър са от Варна и Добрич

Националните шампиони по шейкър са от Варна и Добрич | StandartNews.com

Варна. С титлата шампион на България по коктейли ще тръгнат за Кейптаун варненец и добричлия. До финала на 24-ото национално състезание в морската столица стигнаха 12 бармани. Сред тях председателят на международното жури отличи Васил Колев от Варна в категорията класика и Тихомир Михайлов от Добрич в категорията флеър.

Всички участници в надпреварата, организирана от Асоциацията на барманите в България, показаха ефектни нови техники, артистичен дух и впечатляващи с вкус и визия коктейли. През септември националните ни шампиони ще представят страната на Световното в ЮАР. Васил Колев е двукратен световен шампион и носител на десетки национални награди. Той е възпитаник на музикалното училище в Котел със специалност гайда, но се е посветил на изкуството да бърка коктейли вече повече от 20 години.

Тихомир Михайлов е вече за седми път шампион на България на флеър - през 2007, 2009, 2010, 2011, 2012 и 2013 и тази година. При последното си участие на световния подиум миналата година в Чехия той спечели бронзов медал.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай