Наско често карал тайно колата ковчег

Наско често карал тайно колата ковчег | StandartNews.com

Умът му беше все в БМВ-то, и преди караше бясно по Околовръстното, разказват съседи

Ученикът от пловдивското Спортно училище Атанас Танков, който в неделя катастрофира с колата на баща си и уби трима свои приятели, често сядал зад волана на мощното БМВ. Това разказаха съседи от бл. 266 в ж.к. "Тракия", където 16-годишният гребец живее с родителите си и по-големия си брат, син от първия брак на баща му. Откакто близки на момчето му показали как се сменят скоростите и се натиска съединителят, умът му все бил в лъскавата машина. И макар че му трябват още 2 г., докато се яви на изпити за шофьор и вземе книжка, той неведнъж си е позволявал да шофира.

Баща му знаеше, че е буен и му се иска да кара колата, затова внимаваше и не му разрешаваше, разказаха комшиите на Танкови. По думите им обаче, когато родителите отсъствали, момчето не пропускало да седне зад волана, а много пъти си правело и скоростни отсечки на същото околовръстно шосе, където се разигра трагедията.
В катастрофата в неделя загинаха на място 15-годишният Дилян Върбанов и 16-годишният Николай Георгиев. Другото момче от компанията -Георги Тасков, който също е на 16, е

живял няколко минути след фаталния удар

в електрическия стълб на ул. "Цар Симеон", и починал. Експертизата е категорична - колата се е движила със 140-150 км/ч. Оцелял е само шофьорът Атанас, който е настанен в УМБАЛ "Св. Георги". Наско и Георги са били в един клас в Спортното училище. Тренирали са академично гребане. Георги се преместил в спортното от френската гимназия през тази година. Николай също е спортист, но от съседния клас, в който се подготвяли състезатели по овчарски скок. Единствено Дилян не е учил в едно школо с приятелите си, а е от СОУ "Пейо Яворов". Той обаче също бил запален по спорта и затова предпочитал компании от тези среди.

Цяла събота четиримата били заедно, тъй като Наско и Георги имали сутринта регата на Гребната база. Тъй като отборът им към спортен клуб "Тракия" се представил добре, двете момчета решила да почерпят и се събрали с другите двама в дома на Атанас. Направили голям купон и останали да пренощуват в блока. Майката и бащата на Наско пък

още предния ден били заминали на село

така че нямало кой да контролира тийнейджърите. В жилището бил и братът на Атанас, но той все още спял, когато сутринта по-малкият син решил да се изфука пред компанията си, като ги повози с БМВ-то. Откраднал ключовете от джоба на брат си и четиримата отишли на авторазходката, която приключила към 11 часа с фатален край.

Директорката: Бяха добри деца и спортисти

И двете загинали момчета от нашето училище - Николай и Георги, бяха много добри ученици и добри спортисти. Това сподели вчера зам.-директорката на Спортното училище в Пловдив Ваня Мицина, която беше съсипана от ужасната трагедия. По думите й, децата нямали отсъствия и били много редовни на тренировките, тъй като искали да се занимават активно със спорт. Още повече че майките и на двамата са бивши състезателки по лека атлетика.
"Бяха от много добри семейства и изобщо не може да се говори за безотговорност от страна на близките им", каза още зам.-директорката. Вчера в училището, макар денят да бе неучебен заради изборите, бяха и директорката, и класните ръководители на загиналите деца. Тук дойдоха и съсипаните от мъка родители, които залепиха некролози на синовете си на входа на училището. Николай Георгиев и Георги Тасев ще бъдат погребани днес на Централни гробища, където вчера бе и погребението на третото загинало в катастрофата момче Дилян Върбанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай