НАП продава контрабандни перли, злато и коли

НАП продава контрабандни перли, злато и коли | StandartNews.com

51 100 контрабандни перли, с тегло над 2 кг, 6,9 кг. злато и 2 кг. сребро извади за продан НАП. Те са конфискувани при различни акции на граничения пункт „Капитан Андреево".

Някои от накитите са предоставени за продан на НАП и от Районен съд Хасково. Сред бижутата има пръстени, обеци, гривни, брошки, медальони и дори златни часовници.

Перлите са в отделна група за оглед от кандидат-купувачите.

Ценностите могат да бъдат видени от 14 март нататък. А за участие в търга за тях мераклиите да ги притежават трябва да имат удостоверение за регистрация по Валутния закон.

Освен бижутата, Приходната агенция вади на тезгяха и 20 автомобила на изгодни цени, един микробус и две ремаркета. Возилата също са отнети в полза на държавата като средство за извършване на престъпление. С някои от тях са пренасяни наркотици през границата и във вътрешността на страната, други са използвани за трафик на хора, трети – за кражба или контрабанда на стоки. Повечето автомобили са производство отпреди 2000-та година, а цените им са от 350 до 1 500 лева.

Най-скъпите предложени коли са „Citroen C5" от 2008 г., който е оценен на 5950 лева и „Mercedes Vito" от 2004 г., който може да бъде купен за 7 500 лева.

10 март е срокът за внасяне на депозит в размер на 20% от първоначално обявената цена, а до 11 март се подават ценовите предложения за закупуване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай