НАП продава къща на Цар Киро в Катуница

Начална цена от 90 000 лева е обявена за имота на ромския бос

НАП продава къща на Цар Киро в Катуница | StandartNews.com

Пловдив. Една от къщите на ромския бос Кирил Рашков ще бъде продадена от НАП. Тя се намира в пловдивското село Катуница и е с площ от 125 квадратни метра, съобщават от БГНЕС. Продажбата ще бъде заедно с двора, който възлиза на 740 кв. метра.

Данъчната агенция - НАП Пловдив ще осъществи продажбата, а огледите на имота са приключили в петък. Къщата е с начална цена 90 000 лева. По документи тя е собственост на внука на Цар Киро – Кирил Ангелов Рашков, уточняват от БГНЕС.

Стандарт нюз напомня, че семейство Рашкови трябваше да напусне село Катуница след безредиците през септември 2011 година. Тогава 19-годишният Ангел Петров. Момчето бе прегазено от микробус с роми, а много от имотите на Цар Киро бяха опожарени и унищожени. Заради поредния скандал жителите на село Катуница поискаха изселването на клана Рашкови, за да заживеят спокойно.

Кирил Рашков- Цар Киро излежава 2-годишна присъда в затвора. Той ще излезе извън решетките през октомври и запознати твърдят, че смята да се върне в Катуница със семейството си. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай