НАП с лоши новини за Милко Калайджиев

Сагата продължава

НАП с лоши новини за Милко Калайджиев | StandartNews.com

Продажбата на къщата за гости на фолкпевеца Милко Калайджиев в родопското село Мезек удари за втори път на камък. На търга, организиран от Националната агенция за приходите, на 11 септември не е била подадена нито една оферта, става ясно от ведомството.

Така се проваля и втория опит за продажба, при който къщата за гости е предложена срещу първоначална цена, от която да стартира наддаването, в размер на 450 000 лева. Цената бе намалена на 75% от стойността на първия търг, на който имотът търсеше нов собственик, готов да извади 600 бона.

От НАП уточняват, че предстои да се организира трети търг, на който, съгласно разпоредбите на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, къщата за гости ще бъде предложена на половин цена от тази на първото наддаване, тоест срещу 300 000 лева.

"Процедурата по организиране на нова продажба е в ход. Конкретната дата на търга зависи от връчването на съответните документи на длъжника“, уточниха от приходното ведомство пред "Телеграф".

Самият Милко Калайджиев, известен и с прозвището Мустак №1 на републиката, не обича да говори за къщата за гости в Мезек. Помолен за коментар дали му е мъчно, че ще трябва да се раздели с имота си при един от предходните опити за продажба, певецът заяви, че вече му е все тая и не му се говори.Междувременно къщата продължава да работи и да приема гости. Нощувката струва 90 лева за стая. До продажбата от НАП се стигна след проверката на фонд "Земеделие“ на всички къщи за гости, направени с европари по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г.

След проверката бе обявено, че Калайджиев трябва да върне около 304 000 лева заради неизпълнение на бизнесплана. Още по време на инспекциите певецът обяви, че е изряден, къщата работи по предназначение и няма за какво да се страхува.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай