Наоми Кембъл шокира света, оплака се от расизъм в България

Наоми беше в София от 19 до 22 май за снимки на реклама на световен моден бранд

Наоми Кембъл шокира света, оплака се от расизъм в България | StandartNews.com

Фотомоделът Наоми Кембъл хвърли в шок света, като изповяда расистка случка в София, цитирана от в. "Дейли Мейл". Според публикацията Кембъл останала потресена, тъй като я претърсили на летището в София само защото е чернокожа.

Наоми беше в София от 19 до 22 май за снимки на реклама на световен моден бранд, но не демонстрира присъствието си публично, уточнява изданието.

"Наоми беше много разстроена. На пристигане я спряха власти на летището и наредиха пълна проверка на вещите й. Не стана ясно дали са служители на летището, или други. Тя смята, че е само заради цвета на кожата й", добавя източникът.

"Наоми напусна с бейзболна шапка и чанта в ръце, настани се в хотел. Пристигна с толкова ентусиазъм да снима в София, но това определено я разстрои. Все пак изпълни ангажимента си", каза източникът на таблоида.

Коментарите на читателите от различни държави и цвят на кожата обаче показват, че те са възмутени от Наоми Кембъл, а не от "българския расизъм". "Добре дошла на земята, тук редовно претърсват хората по летищата", "От Марс ли падаш, светът работи така", "Обикновените хора ги претърсват по летищата", са някои от острите коментари към моделката.

Персоналът на Летище София не отговори на многократните искания за коментар, отбелязват от изданието. След публикацията обаче летищните власти заявиха, че съжаляват за преживяваната на Наоми Кембъл и правят проверка на случилото се.

"От летище София ще прегледаме видеозаписите от този ден и ще интервюираме служителите утре, за да проучим случая напълно", заявиха още представителите на аерогарата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай