Наказват в Китай с гълтане на червеи

Наказанието идва, ако не се изпълни работния план

Наказват в Китай с гълтане на червеи | StandartNews.com

Служители в китайска фирма за вътрешен дизайн били принудени от шефа си да ядат живи червеи, ако не успеят да изпълнят плана за продажбите. Това пише британският Daily Mail като цитира местни медии.

На видео, публикувано в китайските социални мрежи, се вижда как една жена във фирмено облекло държи салфетка с червей, а нейна колежка го гълта и после пие вода.

Британската медия твърди, че видеото е качено от друг служител във фирмата, който обяснил, че това наказание даже е записано в нещо като договор, когато ги назначавали на работа. В него още пишело, че ако не се справят с планираните продажби или гълтат червеи, или плащат глоба от 500 юана, което е около 70 долара. Много от служителите обаче не можели да си позволят този харч. В списъка на по-големите наказания при системно изоставане от плана присъствало и друго извращение – да се гълта жива рибка.  

След публикуването на видеото, местните власти започнали разследване на фирмата, а работниците били заплашени, че ако си признаят, светкавично ще бъдат уволнени.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай