Наказаха 7 тюлена заради Бин Ладен

Наказаха 7 тюлена заради Бин Ладен | StandartNews.com

Седем морски тюлена от американската армия бяха наказани заради разбулването на тайна информация, докато помагали в изготвянето на електронна игра. Видеото се казва "Медалът на честта" и въпреки че в него не се пресъздава точно мисията срещу Бин Ладен са използвани факти от реални нападения, съобщи БиБиСи. Заради това пък тюлените са глобени.

Те са работили само два дни с екипа на създателите на играта. Един от наказаните е участвал  в екипа, който се твърди, че е убил Бин ладен през 2011 г. Седмината тюлени са все на ръководни постове, като двама от тях се водят старши ръководители. Все още обаче не е ясно точно какви тайни са издали тюлените.

Ние не толерираме отклонения от политиките си, се казва в изявление на зам. командира на военноморските сили по повод на наказанията. Според него това ще даде ясно поласние на тюлените, че трябва да се придържат към високите стандарти на частите, в които служат.

Въпреки това друг член от екипа, ликвидирал Осама, написа книга по въпроса. Там има детайли, които са различни от официалната версия по случая. Тъй като съдържанието на книгата първо не беше ревизирано от Пентагона, последва предупреждение, че това може да доведе до разкриване на неподходяща информация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай