Наглеци обират звезди, докато спят

Наглеци обират звезди, докато спят | StandartNews.com

Фолкпевецът Коцето е рекордьор със 7 тараша

Сашо Кадиев е поредната жертва, Кабаиванска се прости с исторически бижута в Модена

Нагли крадци са обрали Сашо Кадиев и семейството му в нощта срещу сряда, докато са спели. За кражбата актьорът и водещ разказа в "Преди обед" по bTV. Неприятната случка станала в дома му в Кокаляне, където живее с майка си, Катето Евро, жена си Таня и малката им дъщеричка Катерина. "Взели са 400 лева от джоба на якето ми, липсва и часовникът ми, който ми беше любим", каза той и допълни, че крадците не са пожалили и чантата на Таня, в която имало важни документи. Освен това нощните посетители задигнали дори вещи на детето му. "Защо ви е чантата на Катето, бе, хора!", изнегодува водещият в ефир.

Сашо разкри също, че Еврото е чула кучетата им да лаят. "Звучаха странно, но не им обърнах внимание", казала актрисата на сина си.

Той помоли, ако някой от съседите му е видял нещо съмнително, да се обади. Най-мъчно ми е за жена ми, която е много разстроена, допълни Сашо.

Напоследък доста известни българи у нас и по света станаха обект на обирджии. През август апаши са проникнали в дома на Райна Кабаиванска в Модена и са задигнали от там ценности, които карабинерите оценявали на минимум милион евро. Сред задигнатите вещи имало най-вече класически накити далеч по-ценни с историческата си стойност, отколкото с грамаж. Кабаиванска се е разделила с 8-грамов пръстен, собственост на венецианка от 18-и век. Само неговата стойност, според ювелири, е на повече от 210 хиляди евро. Райна се е простила и със сребърни огърлици - истинско произведение на изкуството. Апашите са пробили високото ниво на сигурност в дома на Кабаиванска, докато тя и мъжът й били извън него. Кражбата е била извършена в рамките на няколко минути, което гарантира, че зад нея стоят истински професионалисти като от филмите.

Най-любопитното в случая беше, че може би има българска нишка. Униформените разследвали популярна мафиотска организация, в която членовете са предимно от България и съседна нам Румъния. Не след дълго, вече у нас, обир като на кино преживя и звездата от "Под прикритие" Койна Русева в къщата си в столичния квартал "Бояна". Синеоката блондинка, съпругът й, бизнесменът Румен Станчев и четирите им деца, по това време вечеряли в ресторант. Охранителните системи не успяха да спасят имуществото, ошушкано из основи за минути. Тогава разследващите съобщиха, че са изчезнали скъпи предмети, сред които 4 часовника за по 15 бона всеки, бижута, колекционерски картини и голяма сума пари от разбития на място сейф. Бандата дори успяла да надхитри и двама пазачи, които вардят пред къщата. По това време те са били на пост, но не са усетили да се случва нещо нередно. Обирджиите са действали супер гъвкаво, придвижвайки се по стените на къщата чрез въжета. Звездата на попфолка Галена също е станала жертва. Апаши й задигнали звукозаписна техника за 20 000 лева. Певицата беше учудена повече от безсмислената кражба, а не че е ощетена. Според нея това са неща, които не могат да бъдат полезни на хора, които не се занимават с музика. Артистичното семейство Ернестина Шинова и Андрей Слабаков три пъти е ставало жертва на крадци. "Домът е убежище и спокойствие. Изключително гадно е, когато ти го нарушат. Последния път ни задигнаха картините. Беше ужасно, защото си бяхме вкъщи. Чувството е все едно са ти облекли бельото", не скри омерзението си звездата. Актрисата още помни първия набег на злосторници в къщата й. От стая на първия етаж апашите задигнали златните й бижута. През това Слабакови спели дълбоко. В просъница Шинова чула как хъскито им скимти, но не обърнала внимание.

Водещата на "Отблизо" по БНТ1 Мира Добрева е била обирана четири пъти. "Чувството е мъчително. Какво става с тази държава, хора?!", написа през пролетта в социалната мрежа. "Обръща ли са шкафове и гардероби, преровили са вещите. От това ми е гадно повече", коментира тогава водещата.

Коцето е истински рекордьор - обиран е 7 пъти.

" Има охрана, но те си минават и влизат. Вече няма да заключвам вратата си. Да заповяда, който иска. Ако има какво да вземе... След първия обир обаче нищо не остана. Освен да изнесат фотьойлите, друго не виждам. Ако търсят кеш, ще останат разочаровани. Парите ми са в банки", ожали се преди време Коцето. "Явно сме под наблюдение постоянно. И когато видят, че ни няма, и си влизат като у тях. Този път не са се сетили за дрехите ни. На първия обир най-много намазаха. Сега само годежният пръстен на Надя изчезна, затова й купих нов", обясни изпълнителят. Крадци алпинисти пък обраха Камен Воденичаров преди време. Апашите влезли през терасата на петия, последен етаж, в кооперация на "Г.С Раковски". Разбили вратата на кухнята и се промъкнали в дома му. "Взели са телефони, фотоапарати, очила, скъпи запалки, бижута. Никой не е видял извършителите, явно е било тъмно. Следили са ме и са ме наблюдавали, което най-много ме тормози. Ужасно е усещането някой да ти влезе в жилището", ожали се Воденичаров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай