Над 400 пострадали от наводненията в Николево получиха помощи от БЧК

Над 400 пострадали от наводненията в Николево получиха помощи от БЧК | StandartNews.com

Стара Загора. Екипи от доброволци на БЧК от Николаево и Стара Загора продължават да оказват помощ и подкрепа на пострадалите в Николаевската община, съобщават от областния съвет на червенокръстката организация.

Помощи са получили 400 човека от 110 домакинства от общинския център и най-пострадалото село в общината - Нова махала. В тях са включени и 85 човека от 20 евакуирани домакинства в обществени сгради и от 7-те срутени от пороите къщи. До момента от резерва на БЧК е предоставена помощ с одеяла, чаршафи, възглавници, калъфи, хигиенни пакети, белина за дезинфекция на обществени и стопански сгради на обща стойност 7243,07 лв. От дарения на фирми и сдружения са осигурени и разпределени хляб, бутилирана минерална вода, консервирани храни, дезинфектанти за домашна употреба на обща стойност над 3000 лв.

По инициатива на старозагорския областен управител Георги Ранов областният съвет на БЧК е открил набирателна сметка В Първа инвестиционна бака, която предоставя възможност за парични дарения за пострадалите от наводнението в община Николаево: Набраните средства щели да бъдат използвани, съобразно волята на дарителите, включително и за закупуване на хранителни продукти.

Организирани са и няколко местни и локални кампании за набиране на парични средства и материални дарения за пострадалите от наводненията. Младите червенокръстци от Казанлък са събрали например над 600 лв.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай