Над 200 души са отклонени от протестa

Полицейските екипи „Антиконфликт" са реагирали светкавично

Над 200 души са отклонени от протестa | StandartNews.com

София. Над 200 са били отклонени от тазвечерното протестно шествие, за да не се допусне нарушаване на обществения ред. След опит за нарушаване на обществения ред в района на НДК е възникнало напрежение. Протестиращите са подали сигнал за това, че сред тях има провокатори. В резултат на бързата реакция на полицейските екипи „антиконфликт" в Четвърто РУП са отведени 22-ма. Двама от тях – установени като инициатори на напрежението, са предадени на прокуратурата по компетентност. Други шестима са отведени в столичните Първо и Пето РУП. Част от тях били без документи за самоличност, у други са открити забранени предмети. 

Обособена група провокатори е изведена и от началната точка на шествието пред Президентството, отново след сигнал от граждани. 

Полицията благодари на гражданите, съдействали за локализирането на групи, опитвали да предизвикват провокации сред протестиращи. МВР призовава хората да се разграничават от всякакви прояви на насилие, опити за провокации и нарушаване на обществения ред.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай