На косъм от смъртта! Обичан поп певец, спасен от дъщеря си

Tя веднага долетя от САЩ

На косъм от смъртта! Обичан поп певец, спасен от дъщеря си | StandartNews.com

Една от легендите на поп музиката в България - Тодор Трайчев се размина със смъртта. Това се случи заради бързата лекарска намеса. Певецът каза, че е оцелял, като по чудо след като  е имал проблеми със сърцето. Заради тях той е бил приет по спешност в частна софийска болница.

Докторите си свършили работата по най-добрия начин и успели да го закрепят, а в момента той се възстановявал, пише retro.bg.

Притеснена за състоянието му, от САЩ веднага пристигна и неговата дъщеря Теодора, за да се погрижи за баща си. Трайчев публикува във фейсбука си снимка от болничното легло, на която прегръща своята наследничка и ѝ благодари за грижите. „За броени часове моето съкровище долетя с приятеля си от САЩ, за да спаси живота на застаряващия си баща. След като установи, че дишам като парен локомотив и се движа като простреляна мечка, Теа реши, че единственото място, където нещо добро може да ми се случи, е болницата. Остави ме там ни жив, ни умрял, прибра се обратно у дома, изчисти цялата къща, напълни хладилника с подходящи храни… Сега съм повече от добре. Грижат се за мен новите приятели от безценния млад персонал“, каза естрадната легенда.

По времето на соца Трайчев беше половинката на известния дует „Мариана и Тодор Трайчеви“. През 1984 г. емигрира със семейството си в САЩ и дълги години живееше в Америка, но след кончината на втората си съпруга Даниела през 2016 г. реши да се прибере обратно в родината.
Сред най-големите им хитове с Мариана остават „Искам да те нарисувам“, „Слънчева жена“, „Зад прозореца“, „Завръщане“, „Прощавай, палавнице“. След „бягството“ в Щатите у нас песните им са забранени за излъчване и повечето ленти са унищожени, но някои от тях оцеляват благодарение на колегите им от националното радио. Тодор и Мариана имат общ син Пантелей, но двамата не поддържат връзка от дълги години.

Певецът, макар и да живее пак в България, получава и нашенска, и американска пенсия. Щатската му обаче била 19 пъти по-висока от тази, която вземал у нас. „Благодарение на тонове усилия и приключенски ентусиазъм успях да задържа финансовия просперитет на моето семейство и да се разгранича от срамните 350 лева пенсия, отредени за мен и неистовия ми труд сега и в миналото. Като бивш ИД на Асоциацията на българските изпълнители искам да изразя болка и недоумение относно „грижите“ на нашите управляващи за възхода на българската култура. Сигурен съм, че скоро артисти, музиканти, художници ще осъзнаят своята сила и ще поискат това, което им се полага“, коментира естрадната легенда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай