МВР е по петите на обирджията от Враца

МВР е по петите на обирджията от Враца | StandartNews.com

София. Всеки момент спецчастите на МВР ще заловят издирвания за обира на банката във Враца Христо Георгиев. Това заяви главният секретар на министерството Светлозар Лазаров. Те разполагат с оперативна информация къде се укрива Георгиев. Лазаров призова Георгиев, който е бивш полицай, да се предаде и да не тормози излишно семейството си. 

Снощи към 20.00 ч. полицаи се опитаха да задържат Георгиев в столичния квартал "Света Троица". Той стреля по тях, открадна кола и изчезна в неизвестна посока. 

Главният секретар на МВР призна, че в четвъртък вечерта е допуснат гаф, след като няма задържано лице. Той уточни, че хората, които трябвало да задържат издирвания престъпник, не са били униформени, но въпреки това са били разпознати от бившия полицейски служител.

Издирваният Христо Георгиев е третият обирджия на банката във Враца. На 1 октомври вечерта при обира на "Интернешънъл Асет Банк" бяха задигнати над 80 000 лева. Двама от участниците в обира бяха задържани, а третият е издирваният Христо Георгиев. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай