Момчетата от гонките в Лесидрен без предупредителни протоколи

Момчетата от гонките в Лесидрен без предупредителни протоколи | StandartNews.com

Момчетата, които участвали в гонките на Лесидрен през последните няколко дни, не са имали предупредителни протоколи. Това съобщи Нова тв и уточни, че местните жители не смеели да подадат сигнал в полицията срещу тях.

Около 10 – 11 човека всяка вечер си правят незаконни надбягвания с коли, твърдят хора от селото и уточняват, че попът на селото е бил прегазен при подобен инцидент като вчерашния.

Момчетата, които карат колите, се чувстват безнаказани. Те са нагли и не се притесняват да заплашват местните хора, които им правят забележка, обясни човек, чийто родители живеят в Лесидрен.

Кметът на Лесидрен Борис Нешев обяви, че е подавал оплакване преди три месеца и на нарушителите са издадени актове.

„Не мога да кажа дали момчетата са извършвали други престъпления. Не мисля, че са имали. Аз съм говорил с две от тях, предупредил съм ги, те казаха, че няма да се повтаря, но нямаше ефект", допълни той.

От полицията в Ловеч обаче отказват коментар за това дали има глобени шофьори за гонки.

Кметът на селото настоява да се преразгледа решението само катаджии да могат да спират шофьорите. Той поиска и полицаи да дежури в населеното място.

От училището, в което е учил прегазеният Марино, настояват наказанието за подобно деяние да е същото като при предумишлено убийство.

Вижте видеото на Нова тв от селото, в което вчера бяха прегазени невиднни деца:

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай