Модният писък на лято 2023 – две чанти, два часовника

Сдвоените аксесоари са абсолютен хит

Модният писък на лято 2023 – две чанти, два часовника | StandartNews.com

Две чанти, два часовника, два големи пръстена, набор от верижки на врата. Сдвоените аксесоари са модният писък на 2023 г., пише jenata.blitz.bg.

Стилисти, дизайнери, модни консултанти уверяват, че минимализмът в модата е на върха на своята популярност. Въпреки това, тази тенденция не засяга всички аспекти на модния образ, противно на желанието за простота, една от основните тенденции на идващото лято са т. нар "сдвоени аксесоари".

Можете да вземете две чанти със себе си, да поставите два часовника на китката си или да украсите врата си с комплект верижки.

Как да носите две чанти

Какво ще стане, ако малка чанта е идеална за избрания тоалет, но едва побира телефона и портфейла? Къде да поставите гребен, бутилка вода и дузина други необходими неща?

Стилистите предлагат просто да вземете втора чанта. Това е истинска тенденция на идващото лято, въпреки идеята е "родена" през 2014 г. След това стана популярно да се допълни чанта с удобен шопер от плат.

Но сега втората чанта може да бъде всичко: някои марки произвеждат комплекти чанти в същия стил, които могат да се комбинират. Особено популярен вариант са: малък crossbody и раница.

Стилистите съветват да използвате контрастни цветове. В същото време и двете чанти могат да бъдат в неутрални нюанси или едната да се отличава с ярки детайли.

Друго важно правило: и двата аксесоара трябва хармонично да се вписват в нюансите на тоалета.

Как да носите няколко верижки

Комплекти от няколко верижки с или без висулки се превърнаха в истински хит. Тези комплекти съчетават масивни аксесоари и тънки елегантни верижки.

Стилистите отбелязват, че няколко бижута стават "център" на визията ни и привличат вниманието към лицето, а и изглеждат женствени.

Можете да закупите готов комплект или да го сглобите сами, комбинирайки любимите си бижута. Просто трябва да следвате няколко правила.

Първо, набор от аксесоари около врата изисква отхвърляне на други декорации (като обици – не само на ушите, ами и навсякъде по лицето). Например, можете да комбинирате комплект семли и изчистени обеци с фин  пръстен без камък.

Второ, струва си да носите комплект бижута с тоалети, които са "сдържани" в горната част: комплектът изглежда страхотно с водолазки, обикновени ризи, прости тениски и якета.

Възможно ли е да се комбинират златни и сребърни бижута?

Преди това отговорът на този въпрос беше недвусмислен: това са несъвместими материали. Но сега стилистите не са толкова критични.

В някои готови комплекти успешно се комбинират декорации от топли и студени нюанси, така че можете спокойно да ги носите заедно.

Как и защо да носите два часовника

Часовниците отдавна са загубили практическото си значение: проверяваме времето, като гледаме екрана на смартфона. Но от друга страна, като аксесоар, те остават също толкова актуални, а някои хора предпочитат да носят два часовника наведнъж.

Стилистите смятат, че си струва да се отнасяме към часовниците като към гривни, което означава, че те могат да се комбинират не само с други бижута, но и помежду си.

Една от забележителните тенденции на сезона е набор от часовници на тънки метални и масивни кожени каишки. В този случай часовникът се носи на едната ръка. Ако часовниците са подобни, тогава те трябва да се носят на различни китки, което прави изображението по-симетрично и органично.

Друг вариант е гривна, на която вече са разположени два циферблата. Единият от тях обикновено показва местното време, а вторият показва различна часова зона.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай