Модните уроци в "Сексът и градът"

Хората трябва да се обличат така, както искат, казва Сара Джесика Паркър

Модните уроци в "Сексът и градът" | StandartNews.com

Култовият сериал "Сексът и градът" наложи отличаваща се и революционна мода, а заслугата е на Патриша Фийлд, дизайнер на костюмите. Тя дава тон в стила, белязал началото на този век. Неслучайно една от специалните рокли за главните героини е оценена на 100 000 долара. Сара Джесика Паркър пък заспива в тоалет на Оскар де ла Рента за 119 000 долара, докато чака в Париж руското си гадже Михаил Петровски, в чиято кожа влезе самият Михаил Баришников.  

Самата Сара пък носи някои от роклите на култовата Кари Брадшоу – на „Шанел“, „Прада“, „Диор“, „Валентино“. Актрисата демонстрира и обувки от своята собствена колекция SJP. Така че за никого не е изненада, че Кари обожава зрелищните патъци. Но носенето на високи токчета по 18 часа на ден води до сериозни проблеми със стъпалата на Сара Джесика Паркър.

"Хората трябва да се обличат така, както искат. Всички правила, свързани с това какви модели да носите според своята възраст или формите на тялото си, са глупави. Ако с дадена дреха се чувствате добре в кожата си, то това е най-важното и другото няма значение", съветва звездата жените.

Припомняме и някои фешън факти от „Сексът и градът“. Тюлената пола, с която Кари е в „шапката“ на сериала, е купена само за 5 долара. Патриша Фийлд признава, че я е мернала да се търкяла на някаква разпродажба и решила спонтанно да я вземе, без да е сигурна, че ще я ползва. После се оказва, че Сара Джесика Паркър също е искала да я купи, но се поколебала, а когато се върнала, полата вече била продадена. Звездата щяла да падне от изненада, когато видяла тюленото разточителство в гардероба на героинята си. А във въпросния гардероб има и огромно количество бельо, защото никога не виждаме Кари Брадшоу гола - всички актриси имат еротични сцени без дрехи, но не и Сара Джесика Паркър.

Ким Катрал пък снима с високи токчета през цялото време – дори обувките й да не се виждат, тя държи да бъде поне на 7 сантиметра от земята. Така тотално влизала в образа на Саманта.

Патриша Фийлд никога не е повторила тоалет на която и да е основните героини – изключението е коженото яке на Кари, което се появява два пъти: тя го носи в сезон 1 и 6. Всички дрехи и аксесоари на актрисите са наети. Само повечето тоалети на Миранда се купуват в масовите магазини.

В една от сцените Кари е с различни обувки. Оказва се, че и двата цвята сандали пасват на роклята и подобно решение изглежда изключително свежарски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай