Младежите бягат от дискотеките, на Острова затварят клубове

Великобритания е заплашена да остане без нощен живот до 2030 г.

Младежите бягат от дискотеките, на Острова затварят клубове | StandartNews.com

Младите хора все по-рядко посещават дискотеки и нощни клубове, а това може да доведе до масово затваряне на този вид заведения.

Великобритания е заплашена да остане без нощен живот до 2030 г., ако затварянето на клубове и дискотеки продължи със същите темпове, съобщава Нова телевизия.

Преди дни най-голямата верига за клубове в Европа обяви, че ще затвори 17 свои обекта на Острова, защото се сблъсква с непрекъснат отлив на клиенти и с растящи разходи за издръжка. Неин представител каза, че дори в студентските градове през седмицата нямат никакви посетители. На практика работят само в петък и събота вечер, което е твърде недостатъчно, за да продължат заведенията да съществуват. В подобно положение са и много други нощни клубове.

Затворени заведения и празни улици. Така с днешна дата изглеждат улиците в малките английски градчета. Браншът отчита, че на всеки 2 дни един бар фалира. „В Обединеното кралство е вече много скъпо да имаш заведение. През последните години разходите скочиха заради поскъпването на енергията и в резултат на това, за съжаление, за много бизнеси тази сфера вече не е рентабилна. Те са принудени да прехвърлят голяма част от разходите си върху клиентите, като увеличават цените.

Но това е нож с две остриета, защото тогава мястото започва да се струва твърде скъпо на хората и те вече не го посещават. Това прави тези бизнеси нежизнеспособни. Нещо друго, свързано с разходите независещо от правителствената политика, е икономическата криза в Обединеното кралство. Цените по цял свят се повишиха, но тук имаме наистина висока инфлация, която не спадна много през последната година”, коментира диджеят Карл Томас.

Той допълва, че конкуренцията става все по-сериозна, след като властите разрешиха и на ресторантите и кръчмите да работят до късно. „Преди пъбовете трябваше да затварят в 23 часа и единствените заведения, в които можеше да отидеш след това, за да ти сервират алкохол, бяха нощните клубове. Само те бяха отворени до късно през нощта. Но това се промени преди години, когато се позволи на всички пъбове, барове и ресторанти да работят след 23 часа. Така нощните клубове започнаха да губят клиенти, или пък те отиваха на нощен клуб много по-късно, поради което поръчваха и по-малко. Това очевидно се отрази на оборота и клубовете бяха принудени да компенсират загубата в продажбите си”, казва Томас.

Заради високите цени в заведенията младите хора търсят други начини на забавление. Те не само имат по-малко пари за харчене, но и пият по-малко. Проучване показа, че 39% от англичаните между 18- и 24-годишна възраст въобще не близват алкохол и не проявяват интерес към места, в които той се предлага.

„Основният начин, по който хората общуваха преди, беше лице в лице. Днес те могат да се видят и през телефоните си. Да общуват и да се забавляват заедно чрез онлайн игри. Ако аз искам да играя с някой, мога да го направя веднага. Мога да разбера какво правят приятелите ми чрез техните сторита в Инстаграм. Докато преди трябваше да се срещнем лично, за да наваксаме. Това вече някак си изчезна. Пандемията и затварянето у дома ускориха един нов процес за социализиране. Доведоха до това все повече хора да свикнат да общуват чрез технологии, а не лице в лице. Вече имаме цяло поколение от хора, навършили 18 години, които просто не познават друг начин на общуване. Това, в крайна сметка, означава и по-малко посетители в места като нощни клубове. Мисля, че технологиите са основен фактор за отлива от тях”, посочва диджеят.

Новите поколения искат и повече изживявания, отколкото просто пиене. Затова експерти предупреждават, че ще оцелеят само тези нощни заведения, които успеят да предложат нещо наистина вълнуващо и различно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
4 Коментара
Васил
преди 1 месец

Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---- https://use.my/man

Откажи
Антонио
преди 1 месец

Еми та тва ако стане ше е хубаво не знам за ква опасност говорите да ги затварят бе

Откажи